Sziasztok!
Az első "furcsa" blogom, amit hoztam nektek, az amit ma eszek! Elég furcsa, de érdemes figyelemmel követni! :)Karfiol:
A karfiol a Közel-Keletről származik, s ismerték, szerették már a görögök és a rómaiak is. A karfiol virágzat, azaz egy csoportnyi elágazó szár, amelyek soha ki nem nyíló, felhőszerű, fehér virágokat hordoznak. A karfiolfajtákat a termesztési idő szerint különböztetjük meg, így beszélhetünk tavaszi, nyári, őszi és téli karfiolról. Külön meg kell említenünk a látványos Romanescot, amelynek gúlaszerű virágai meglepő sárgás-zöldes színben pompáznak. Ez a mutatós karfiol szeptember közepétől október közepéig kapható. A karfiolban sok C-vitamin található: egy 20 dekás adag főtt karfiollal a napi C-vitamin-szükséglet nagy részét fedezhetjük. A hatékony bélműködéshez fontos rostokat is tartalmaz. Emészthetőségét - amely a legjobb a káposztafélék között - növelhetjük, ha odafigyelünk a blansírozásra és csökkentjük a főzési időt, ígymegőrizhetjük gasztronómiai értékeit és tápanyagait is.
A mai ételem: karfiol leves, és rántott karfiol! Nyamm :3
(Tipp: a karfiolt leöntöttem majonézzel, a krumplipürébe belecsograttam NAGYON kevés mézet, és isteni :3 Tudom, ott van mellette egy rántotthús, de hát na éhes vagyok :P )
Innivalónak pedig narancslevet, vagy rostos őszibaracklevet ajánlok!
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése